Supravietuitorii romi ai deportarilor in Transnistria–servicii sociale, combaterea inegalitatilor, promovarea tolerantei si a intelegerii multiculturale

Va mai anuntam ca Centrul de Resurse pt Comunitate este promotor al proiectului “Supravietuitorii romi ai deportarilor in Transnistria–servicii sociale, combaterea inegalitatilor, promovarea tolerantei si a intelegerii multiculturale”. Proiectul se va desfasura in perioada 1 aprilie-30 noiembrie si este finantat de FDSC .
Majoritatea supravietuitorilor romi traiesc in conditii extrem de grele, nestiind ca fostii deportati au drepturi (legea 189/2000). In plus, discriminarea la adresa romilor in general este omniprezenta. Proiectul ofera asistenta specializata pentru ca 100 de supravietuitori sa beneficieze de drepturi si creeaza o arhiva audio/video cu interviuri care va fi folosita in scopuri educationale (pentru constientizarea suferintelor romilor deportati si astfel promovarea tolerantei fata de romi in general).
Sunt doua grupuri principale de beneficiari: 1) supravietuitorii (beneficiari directi) si 2) comunitatile (prin utilizarea in scopuri educationale a acestei arhive). Desi fara parteneri din tarile donatoare, proiectul are parteneri capabili sa ajute la atingerea scopurilor stabilite.
Parteneri:
1.Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Stiinte Politice (FSPUB)
2. Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA), Facultatea de Stiinte Politice
3. Asociatia Evreilor din Romania Victime ale Holocaustului (AERVH)
4. Asociatia Obsteasca “Porojan” (ONG rom din Republica Moldova)
Coordonatori proiect: Petre Matei si Irina Nastasa-Matei .

http://roma-survivors.ro

You can leave a response,or trackback from your own site.

Leave a Reply

..