Opt voluntari înoată pentru cei 300 de copii de la Pata Rât

 

Comunicat de presă

pata rat crc clujCluj-Napoca, 2 iulie 2014. O echipă formată din 8 membri ai Centrului de Resurse pentru Comunitate şi ai Asociaţiei Aliat va înota în 5 iulie, la Swimathon Cluj, în beneficiul copiilor de la Pata Rât. Proiectul intitulat „Alianţa Faptelor Bune pentru Pata Rât” i-a strâns la un loc pe Ilinca Toderean, Tudor Sbârcea, Ioana Sânpetrean, Laura Alicu, Daniel Stan, Andreea Mandiuc, Alexandru Molnar şi Adrian Colceriu, tineri clujeni care se implică în educaţia non-formală a membrilor comunităţilor din Pata Rât.

Obiectivul echipei este să strângă 7.000 de lei, banii de care vor beneficia cei 300 de copii între 2 şi 17 ani care s-au născut la rampa de gunoi de la marginea Clujului sau au fost mutaţi acolo, împreună cu familiile lor în decembrie 2010 de către Primăria Cluj-Napoca. Cu aceste fonduri, echipa de proiect îşi propune ca în următoarele 6 luni să continue activităţile începute şi să dezvolte relaţia pe care au construit-o deja cu cei mici.

Astfel, proiectul include:

– 5 ateliere tematice practice (sculptură, pictură, exprimare prin artă) la Muzeul Etnografic Cluj (Parcul Etnografic Romulus Vuia)

– 23 de sâmbete cu activităţi de educaţie non-formală

– 6 sâmbete cu program prelungit de ateliere practice: teatru forum, exprimare prin dans, photo voice, teatru itinerant, poveşti terapeutice

– 2 sâmbete la Teatru Puck

– 3 sâmbete la Cinema Victoria

– participarea copiilor la Festivalul Poveştilor de la Muzeul Etnografic Cluj

Toate aceste activităţi sunt voluntare. Sprijinul financiar este necesar pentru transportul voluntarilor şi al copiilor, accesul copiilor la atelierele din oraş, precum şi consumabile necesare în activităţile desfăşurate cu ei.

Clujenii care doresc să susţină această acţiune pot face direct plata pentru proiect prin următoarele metode:
– online, accesând link-ul:
http://fundatiacomunitaracluj.ro/doneaza.php , cu menţiunea “Contributie pentru inotatorul/echipa Furnicuțe pentru Fapte Bune”
– în numerar la sediul Fundaţiei Comunitare Cluj (Str. Cloşca 6/2) sau în ziua evenimentului
– plata prin dispozitiv de tip POS BT – disponibil la sediul Fundaţiei Comunitare Cluj (Cloşca 6/2), sau in ziua evenimentului, pentru varianta in care se doreste sa se efectueze plati cu cardul;
– plata prin Debit Direct – o forma de donatie repetitiva si constanta, prin care donatorul se angajeaza sa plateasca lunar o suma fixa, prin debitarea automata a contului, la o data prestabilita, pe o perioada de timp, cu posibilitatea de a fi intrerupta oricand, la solicitarea donatorului. Mai multe, aici: http://bit.ly/11YD6rq
– prin banca: in numerar sau prin Op; IBAN RO95 BTRL 0130 1205 J303 07XX, Banca Transilvania, Cluj – Napoca, cu mentiunea pe OP “Contributie pentru proiectul inotatorul/echipa…”

Mai multe informaţii despre proiect şi echipă găsiţi aici:

http://www.swimathon.fundatiacomunitaracluj.ro/Proiecte/Proiecte-inscrise/alian-faptelor-bune-pata.html

 

http://www.swimathon.fundatiacomunitaracluj.ro/Inotatori/inotatori-inscrisi.html?p4_action=detalii&proiectid=223

 

You can leave a response,or trackback from your own site.

Leave a Reply

..