Fa-i sa zambeasca PRINTRE noi!

10850644_882191408478320_1189661095_nFă-i să zâmbească PRINTRE noi!
Vine Crăciunul și parcă toți suntem mai darnici, mai deschiși, mai sufletiști. Astfel, cu gândul de a ajuta ne-am întins antenuțele și ne-am mobilizat: CRC Cluj-Napoca, Playful Learning, 3 Times Woman, Ever Eve Photography și draga noastră Andreea.
Am vrea totuși să nu fie o simplă campanie de sărbători, după care să uităm complet de cei care au nevoie de noi….dar Crăciunul este un bun moment de a începe un astfel de proiect. Implicarea acestora în diferite proiecte de igienă, educație, socializare și multe altele este ceea ce ne dorim pentru anul ce urmează. Dar ca orice proiect demarat pentru prima data de către noi începem cu pași mai timizi. Asociația CRC-Cluj cu experiența ei ne va ajuta în demersurile noastre și ne va da imboldul necesar pentru a continua și a face din acest proiect unul continuu. CRC-Cluj a început activitățile cu comunitatea din Pata Rât înaintea Crăciunului din anul 2012 și de atunci au continuat în mod constant cu programe de educație non-formală în două dintre comunitățile de pe rampa de gunoi, iar anul acesta copiii au fost implicați alături de copii dinoraș în diferite activități interactive în cadrul unui festival. Tot in cadrul festivalului au avut și ei o parte de prezentare artistică sub formă de teatru forum.
Dacă ne uităm cu atenție în jurul nostru vom vedea o mulțime de oameni si animale cărora le-ar prinde bine o mână de ajutor. Sunt multe suflete care au nevoie de noi. Printre acestea se numără comunitatea care trăiește din reciclarea gunoiul nostru depozitat la Pata Rât și 2 familii din Cluj.
Comunitatea de la Pata Rât:
Este o comunitate compusă din aproximativ 200 persoane care trăiesc în case improvizate: din lemne, cartoane, materiale găsite în groapa de gunoi, fără electricitate sau apă curentă. Condițiile sunt greu de imaginat. Mai multe despre viața lor, despre proiectele realizate pentru această comunitate puteți citi pe siteul CRC Cluj. Ei ar avea nevoie de orice ni se pare nouă de prisos, de lucrurile pe care nu avem nevoie sau poate le ținem ascunse prin cutii de câțiva ani în speranța că poate, poate le vom mai folosi.
Astfel, vă rugăm să aduceți pachețele care să includă: săpun, pastă de dinți, servețele umede, dulciuri (adoră acadelele), prezervative, lumânări, alimente neperisabile: pâté, dulceață, zahăr, ulei, orez, paste
Familii Cluj:
O familie compusă din 10 copii care stau într-o baracă la marginea Clujului:
Adrian 13 ani – persoană cu handicap grav, folosește pentru deplasare scaun, el suferins și de incontinență urinară (are nevoie de scutece de la adulți mărimea S)
Mariana 16 ani
Maria 14 ani
Lucreția 12 ani
Veronica 9 ani
Augustin 7 ani
Larisa 4 ani
Lămâița 3 ani
Ana 1,6 ani
Claudia 3 luni
Acești copii nu merg la școală. Am putea pentru fiecare în parte să umplem o cutie de pantofi cu lucruri adecvate vârstei lor, o ambalăm frumos și scriem numele copilului pe ea. S-ar bucura de: șosete, căciulițe, haine, dulciuri, produse de igienă personală, jucării
O familie foarte săracă cu 3 fete care merg la școală:
Andreea 14 ani
Claudia & Cristina 8 ani
Tot așa ne gândim ca pentru aceste fete să pregătim cutiile de pantofi amintite mai sus cu: rechizite, șosete, căciulițe, haine, dulciuri, produse de igienă personală, jucării.
De asemenea putem să le scriem acestor oameni câte un gând bun. O scrisoare adresată fiecărui copil sau întregii familii, pusă în cutiuțe ar aduce poate o speranță pentru viitor.
Donațiile sub formă de bani sunt binevenite. Ar ajuta la achitarea facturilor acolo unde este cazul sau la achiziționarea lucrurilor de care au nevoie acești oameni. Atât facturile, cât și diversele cumpărături vor fi realizate de către noi.
De asemenea mai puteți dona:
îmbrăcăminte și încălțăminte adulți și copii de toate vârstele și dimensiunile
pături, lenjerii, prosoape, perne, lumânări
produse de igienă personală, detergenți de vase și de haine
jucării, scutece
timpul tău prețios pentru diferite activități
Vă așteptăm cu mult entuziasm pentru a lăsa pachețelele:
5-7 decembrie, 2014: Sala Sporturilor Horia Demian, str Splaiul Independenței, nr. 6 în cadrul Expo Prichindel , standul Playful Learning, Cluj-Napoca
8-13 decembrie, 2014 de luni până vineri între orele 17:00 – 19:00: Sediul Playful Learning, str. Tache Ionescu, nr. 20, Cluj-Napoca
În cadrul Expo Prichindel, 3 Times Woman va ține 2 ateliere în data de 6 decembrie cu și pentru copii: Prăjiturici pentru pici (de la ora 14:30) și Ajutoarele lui Moș Crăciun (de la ora 16:30). Participanții la aceste ateliere sunt rugați să facă o donație care va ajunge într-o formă sau alta la acești oameni nevoiași.
Așa cum ziceam acesta e doar începutul. În lunile care vor urma ne dorim o implicare mai activă, o interacțiune în mod regulat cu acești oameni. Au nevoie de o integrare în societatea noastră, au nevoie de educație, au nevoie și de un suflet aproape de ei, nu doar de bunuri materiale.
Vă așteptăm cu drag să vă implicați așa cum simțiți voi!
by Simina

You can leave a response,or trackback from your own site.

Leave a Reply

..