Doi voluntari au ales sa isi dedice participarea la maraton copiilor care traiesc in Pata Rat.

Varianta colorÎn data de 21.04.2013 cu ocazia desfăşurări la Cluj-Napoca a Maratonului International Cluj, ediţia a III-a, începând cu ora 09.15, la proba de semimaraton, concurenţii Ioana Sanpetrean şi Gabriel Anthropos (Gabriel Girigan) au participat în colabaorare cu Centrul de Resurse pentru Comunitate şi Centrul Naţional pentru Cercetare şi Explorare , pledând pentru cauza copiilor de pe rampa de gunoi de la marginea oraşului Cluj-Napoca şi anume: Pata Rât.

Aceştia au alergat având imprimat pe tricou un mesaj şi o imagine a situaţiei din Pata Rât. În primul rând aceşti copii nu au acte, mai apoi nu au condiţiile minime pentru educaţie sau pentru a face sport.

933886_146066618906085_669799486_nPrin această cauză cei doi militează pentru accesul acestor copii la educaţie, sport. „Dorim să atragem atenţia opiniei publice asupra situaţiei copiilor din Pata Rât şi încercarea de găsire a unor soulţii prin care aceşti copii să aibă acces cel puţin o dată pe săptămâni la un teren de sport şi un spaţiu unde să poată învăţa cu ajutorul unor profesori voluntari. Acastă acţiune vine în urma campaniei lansate de cele două asociaţii în luna Decembrie 2012 „Oamenii de la marginea societăţii”, au spus participanţii la Maratonul Internaţional Cluj.

You can leave a response,or trackback from your own site.

Leave a Reply

..