Atelier de Teatru Senzorial Transformativ

10306314_874870009207625_8606914494267907219_n

cu Deidré Denise Matthee și Radu Ionescu, Bird-Shaped Heart Theatre Organizat de Centrul de Resurse pt Comunitate

atelier în limba engleză, cu traducere în limba română
înscrie-te aici: http://bit.ly/1lRSPFI
contact: crc.cluj@yahoo.ro sau 0723 175 457

prețuri:
înscrieri până la 25 iulie: 130 lei // 100 lei preț redus*
înscrieri 26-31 iulie: 150 lei // 120 lei preț redus*
*preț redus pentru studenți și membri ONG-uri

program:
1 august – 18:00-21:00
2 august – 12:00-19:00
3 august – 12:00-19:00

Teatrul Senzorial Transformativ (STT) este un nou instrument de schimbare personală și socială, precum și o strategie revitalizatoare pentru construirea comunităților. Mai mult decât atât, STT revendică și recunoaște corpul ca spațiu pentru memorie, imaginație și putere. Avându-și rădăcinile în Teatrul Oprimaților (TO) al lui Augusto Boal și Teatrul Senzorial Labirint (TSL) al lui Iwan Brioc, acesta este un proces de teatru participativ care duce un grup de oameni printr-o călătorie transformatoare, de la cele mai mari temeri ale lor până la cele mai mari dorințe. Bazându-se pe metodele lui Boal, în special Teatrul Imagine și Rainbow of Desire, temerile și dorințele participanților sunt explorate, iar personajele pe care acestea le reprezintă capătă formă și voce. O experiență senzorială este apoi creată de către și pentru participanți, reprezentând evoluția lor de la ceea ce își doresc cel mai puțin să fie la ceea ce își doresc cel mai mult să devină.

Deidré Denise Matthee este facilitatoare, artistă, povestitoare și psiholog din Africa de Sud. Entuziasmată în special de potențialul emancipator și transformator al teatrului, ea a practicat TO în munca sa în domeniul artelor comunitare, atât în Africa de Sud cât și în Portugalia. Interesul ei curent este reprezentat de abordările imersive și site-specific, inspirată de participarea ei în proiectele de Context-Oriented Theatre și TSL ale The Republic of the Imagination. A fondat GATA (Group for Activism and Transformation through Art) în Portugalia și este membră fondatoare a bird-shaped heart theatre.

Radu Ionescu este joker de Teatrul Oprimatilor, practician al Teatrului Senzorial Labirint, și membru fondator al bird-shaped heart theatre. A lucrat cu TO în România și Argentina, iar în perioada 2013-2014 ia parte la trainingul de TO ținut de Barbara Santos la Kuringa Berlin. A participat la crearea mai multor spectacole de TSL în Serbia, România, Argentina, Portugalia, Țara Galilor și Italia. În cadrul companiei de teatru The Republic of the Imagination, fondată de Iwan Brioc, inițiatorul TSL, lucrează în prezent la spectacolul The Conference of the Birds, un amestec între teatru clasic, teatru participativ și TSL.
……………………..……………………..……………………..…………………..

You can leave a response,or trackback from your own site.

Leave a Reply

..