About CRC


 

CRC-Centrul de Resurse pentru Comunitate a fost fondata in 2009 de un grup de 6 tineri idealisti cu scopul de a veni in sprijinul tinerilor, a persoanelor cu dizabilitati si a celor defavorizate realizand proiecte si activitati voluntare în domeniul muncii sociale, educatiei, interculturalitatii si ecologiei. In prezent asociatia are 9 membri toti cu experienta in munca cu tinerii, interes comun ce motiveaza colaborarea in cadrul asociatiei.

Asociatia a implementat in Romania 2 proiecte de schimb de tineri si un training prin programul Youth in Action finantat de Comisia Europene, ; a fost partener intr-un proiect de schimb de tineri in Macedonia iar membrii sai au participat la traininguri internationale in domeniul tineretului si a muncii sociale si s-au implicat in activitati voluntare de sprijinire a comunitatii.

Un prim proiect a fost implementat in 2010. Proiectul „ O scenă mare pentru mulţi oameni mici” realizat in parteneriat cu asociatia TransRiver din Germania a oferit unui grup de 24 de tineri din Romania si Germania in perioada 22 august- 4 septembrie 2010, posibilitatea de a-si exprima personalitatea, ideile, preocuparile si viziunea artistica prin intermediul unei piese de teatru. http://crc-cluj.org/2011/11/20/big-stage/

In perioada 26 iunie – 2 iulie 2011 CRC a implementat in Romania proiectul „Meet Different Cultures for Mutual Benefit” in parteneriat cu Wirtschaftakademie Schleswig-Holstein din Germania si Ajuntamento de Pilas din Spania. http://crc-cluj.org/2011/07/24/meet-cultures-mutual-benefit/
Proiectul s-a continuat în baza aceluiasi parteneriat in Germania in perioada 28 decembrie – 5 ianuarie 2012 prin participarea tinerilor si a echipei de proiect la activitatile pregatite de partenerii nostri in cadrul proiectului „Different cultures-same problems- Youth unemployment in comparison” finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune . Proiectul a avut ca scop constientizarea beneficiilor pe care voluntariatul (contactul cu tineri proveniţi din alte medii culturale) şi lucrul în echipă le pot aduce în sfera dezvoltării personale şi profesionale, cât şi la nivelul dezvoltării sociale în general. Proiectul s-a adresat unui numar de 29 de tineri defavorizati din mediul rural intre 16 si 25 de ani din cele 3 tari partenere.

In perioada 21-28 august 2011 asociatia noastra a coordonat activitatile proiectului “C.A.R.E. close, aware, responsable, engaged together” proiect finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune, Acţiunea 3.1.b Formare si retele. Cooperarea cu ţările din vecinătatea Uniunii Europene. Proiectul a fost realizat in parteneriat cu 14 tari (7 din Uniunea Europeana si 7 din afara Uniunii Europene) si anume Albania, Armenia, Estonia, Franta, Georgia, Grecia, Italia, Macedonia, Moldova, Polonia, Romania, Serbia, Turcia, Ucraina si a constat intr-un training pe voluntariat adresat unui numar de 34 de participanti. http://crc-cluj.org/2011/11/28/c-a-r-e-trough-volunteering-close-aware-responsible-engaged/

 
Ca si follow up al proiectului Labyrintheme (proiect realizat de Universitatea Bucureşti, România; Universitatea Balikeşir, Turcia, Manchester Museum, Marea Britanie şi trei furnizori de educaţie a adulţilor BIVEDA, Bulgaria; ONAGEB.SPAIN, Spania; Asociaţia Epsilon III, România – cu susţinere din partea Comisiei Europene, prin Programul Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii / Grundtvig) proiect care vizează dezvoltarea potenţialului şi practicilor muzeelor şi altor instituţii administrând patrimoniu istoric şi cultural ca spaţii de învăţare şi dialog intercultural, promovând o implicare mai substanţială a publicului lor şi a comunităţilor în care acţionează prin utilizarea de metode alternative derivate din varii forme de artă participativă, în special teatru participativ, în abordările lor educaţionale,  Asociatia Centrul de Resurse pentru Comunitate a organizat in luna ianuarie 2013 un workshop pe teatru labirint, workshop care s-a finalizat cu un spectacol de poezie senzoriala la ceainaria Samsara din Cluj Napoca si cu doua spectacole de Teatru senzorial labirint sustinute la Muzeului Etnografic din Cluj Napoca.

 
In perioada 20.11.2012 – 20.01.2013 CRC a fost partener in proiectul „Daruind din suflet” alaturi de Prefectura Cluj, Liceul Tehnologic Vladeasa din Huedin, Primaria Huedin, Casa de Cultura Huedin. Proiectul s-a adresat copiilor internati la Institutul Oncologic Ioan Chiricuta Cluj, celor din Spitalul Orasenesc Huedin si celor din Spitalul de Psihiatrie Infantila Cluj si s-a materializat printr-un spectacol de traditii si obiceiuri de Craciun, spectacol organizat cu strangere de donatii pentru acesti copii.

 

In luna Decembrie 2012 Asociatia Centrul de Resurse pentru Comunitate a initiat alaturi de fotograful Edmond Kreibik o campanie de ajutorare a comunitatii defavorizate din zona Pata Rat, Cluj Napoca “Oamenii de la marginea societatii” . http://crc-cluj.org/category/projects/ .

 
In prezent dorinta noastra este de a ne extinde experienta şi considerăm că activitatile interculturale, precum şi cele interdisciplinare necesita diversitate culturala si incurajarea dialogului cu persoane din strainatate.

 

Comments are closed.

..